- اشتراکگذاری
- 💜3
- 👁️130
- 💬0
بورسان: پس از پایان محدودیتهای دو هفتهای کرونا در شهرهای کشور و تغییر رنگ وضعیت برخی شهرستانها، امروز خبرهای متعدد اما خوب و بد زیادی در خصوص کرونا به گوش رسید. نخست آنکه تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته با رقم ۱۲ هزار و ۱۵۱ نفر، کمترین تعداد مبتلایان روزانه از ۲۴ آبان را ثبت کرد و به این ترتیب کاهش آمارهای کرونایی شتاب بیشتری گرفت. در همین حال متاسفانه ۳۲۱ نفر از هموطنان جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند که البته نکته امیدوارکننده آن است که این رقم کمترین از ۴ آبان تاکنون بوده است. از این رو میتوان به فروکش موج سوم در کشور و اثرگذاری محدودیتها خوشبینتر بود. امروز آمار جانباختگان نیز از مرز ۵۰ هزار نفر گذشت.
رنگ نارنجی تهران پایدار نمیماند؟
اما با وجود آنکه تهران از لیست شهرهای قرمز خارج و وارد وضعیت نارنجی شده است، امروز اعلام شد طی شبانهروز گذشته ۵۰۰ نفر در پایتخت در بیمارستانها بستری شدهاند که ۱۳۵ نفر از آنها مستقیم در بخش مراقبتهای ویژه پذیرش شدند. زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران، شرایط این کلانشهر را شکننده و ناپایدار خواند.
جمعه نیز زالی اعلام کرده بود برای مشاهده نتیجه هرگونه تغییر در میزان مرگ و میر بر اثر مداخلات مدنی و اجتماعی بین یک ماه تا ۴۰ روز زمان لازم است و اولین شاخصی که تغییر خواهد کرد، کاهش میزان مراجعات سرپایی (شامل افراد علامتدار یا دارای علائم مشابه کرونا به خصوص علائم تنفسی) است، که اکنون با با شیب ملایمی در حال کاهش است.
قابل ذکر است وضعیت نارنجی کرونا به این معناست که شهر مذکور به ازای هر صد هزار نفر، در روز بین ۶ تا ۹ بستری با تست کرونای مثبت داشته باشد. در وضعیت قرمز این رقم بیش از ۱۰ نفر در روز است.
سه خبر مثبت و منفی کرونا در جهان
روسیه از امروز تزریق واکسن اسپوتنیک ۵ را به شهروندان خود آغاز میکند؛ به این ترتیب روسها نخستین ملیتی هستند که واکسن را دریافت خواهند کرد. بریتانیا نیز قرار است از سهشنبه واکسیناسیون را با واکسن فایزر/بیونتک آغاز کند.
در سوی دیگر مدیرکل سازمان بهداشت جهانی (WHO) امروز بر اساس نتایج مثبت ارائهشده از آزمایشهای واکسنهای کرونا نوید داد که به پایان همهگیری نزدیک میشویم.
با وجود این، خبری جدید از واکسن کرونای فایزر (اولین شرکتی که برای مجوز تولید واکسن کرونا اقدام کرد) موجب نگرانی جهان شده است. این شرکت اعلام کرد در سال جاری میلادی یعنی در کمتر از یک ماه آینده فقط نیمی از دوزهای پیشبینیشده واکسن کرونا را میتواند عرضه کند. دلیل این امر مشکلات در زنجیره توزیع و تعویق تاریخ ارائه نتایج آزمایشهای بالینی عنوان شده است. در واقع به جای تولید و توزیع ۱۰۰ میلیون دوز واکسن، اکنون فایزر تنها حدود ۵۰ میلیون دوز روانه بازار خواهد کرد و با توجه به آنکه برای هر واکسیناسیون دو دوز لازم است، تنها ۲۵ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۲۰ با واکسن فایزر/بیونتک واکسینه خواهند شد. این شرکتها تاکنون بیش از ۵۷۰ میلیون دوز واکسن را به دهها کشور جهان پیشفروش کرده است.

محسن خدائی