اولین کشور واردکننده واکسن برکت مشخص شد

اولین کشور واردکننده واکسن برکت مشخص شد
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 1 پسندیدن

محمدحسین نیکنام، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت اظهار کرد: در تفاهمنامه‌ای بر اساس درخواست کشور جمهوری نیکاراگوئه، مجموعه دارویی برکت، واکسن کووایران برکت را صادر می‌کند. نخستین محموله با حجم ۲۰۰ هزار دُز به این کشور اهدا می‌شود.

وی افزود: جمهوری نیکاراگوئه یکی از پنج کشور متقاضی واکسن کووایران برکت است. کرونا اگرچه صحنه‌های تلخ، ناگواری و دردناکی را برای بشریت داشت اما جلوه‌های خوبی از همکاری و همدلی را برای مقابله با این پاندمی فراهم کرد.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت یادآور شد: امضای تفاهمنامه اهدا و صادرات دارو و نیز واکسن کووایران برکت به نیکاراگوئه، جلوه‌ای از همکاری دو کشور برای ارتقای نظام سلامت دو کشور است. بر اساس تفاهمنامه‌های پیشین بین دو کشور، همکاری هایی در حوزه آموزش پزشکی، دارو، تجهیزات پزشکی و تحقیقات توافق شده است و همکاری جدید در حوزه واکسن کرونا، یکی از همکاری‌های جدی و سطح بالا بین دو کشور است.

نیکنام گفت: نیکاراگوئه نخستین کشوری است که واکسن کووایران برکت به آن وارد می‌شود و این نشان دهنده ارتباطات عمیق بین دو کشور است. وزارت بهداشت، توان خود را برای تکمیل موفقیت‌های تولید‌کنندگان ایرانی واکسن کرونا به کار خواهد گرفت و در کمک به همه تولید‌کنندگان از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهد کرد.

درباره واکسن برکت بیشتر بدانید

کوو ایران برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد، از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام تولید شده‌است. کووایران برکت در ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ از سوی سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت کرده‌است.

بر اساس گفته‌های محمد مخبر، رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام، هدف‌گذاری گروه برکت، خودکفایی ایران در زمینه واکسن تا بهار سال ١۴٠٠ و سپس صادرات آن بوده است بر این اساس، گروه برکت وعده تولید ماهانه ۱.۵ تا سه میلیون دز واکسن در فاز غیرصنعتی از ابتدای بهمن ۹۹ تا خرداد ١۴٠٠، و فاز صنعتی با ظرفیت تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون دز در ماه، از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ١۴٠٠، و در مجموع ماهانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون دز از خرداد را داده بود که تا پایان شهریور به صورت تجمیعی به بیش ۶۰ تا ۸۰ میلیون دز می‌رسید. در هدف‌گذاری بعدی در اردیبهشت ١۴٠٠، هدف این شرکت تولید و تحویل ۳۰ میلیون دز تا پایان مرداد اعلام شد. در ۱۲ تیر ۱۴۰۰، مخبر وعده تحویل قطعی بیش از ۵۰ میلیون دز را تا آخر شهریور داده بود.

تا تاریخ ١٣ مرداد ١۴٠٠ شرکت برکت توانست یک میلیون و ٨۵٠ هزار دز از واکسن به وزارت بهداشت تحویل بدهد. این رقم در پایان شهریور به ۶ میلیون و در پایان مهرماه بیش از ۸ میلیون دز رسید تا ۷ اسفند ۱۴۰۰ تولید واکسن برکت به ۶۰ میلیون دز رسیده است.

منبع: وبدا

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر