افت ۲۰ دلاری قیمت متانول

افت ۲۰ دلاری قیمت متانول
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 1 پسندیدن

بورسان: در معاملات هفته گذشته بازار جهانی شاهد ادامه افت قیمت متانول بودیم. در حالی‌که در مسیر تند صعود شاخص‌های انرژی جهان در ماه‌های گذشته متانول نوسان اندکی را به ثبت رسانده بود اما حالا با افت قیمت در بازار جهانی و نگرانی از احتمال وقوع رکود، متانول وارداتی چین تا ۳۱۵ دلار بر هر تن افت داشته است و کاهش قیمت حدود ۲۰ دلاری را نسبت به هفته قبل نشان می‌دهد. این موضوع ریسک سودآوری زاگرس و دیگر متانول‌سازان نظیر شفن را افزایش می‌دهد. در عین حال با کاهش بیشتر سودآوری زاگرس و شفن فشار بیشتری بر سودآوری مبین و بفجر برای سال آینده وارد خواهد شد. در چنین شرایطی نگاه‌ها به نرخ نیمایی دوخته شده است.

در بازار اوره نیز افت محسوس قیمت فروش صادراتی شرکت‌های ایرانی را شاهد بوده‌ایم گرچه به نظر می‌رسد در پایان هفته تحرکاتی در بازار اوره دوباره مشاهده شده است. هفته‌های سرنوشت‌سازی را در بازار جهانی شاهد هستیم و نگرانی از رکود گرچه در بازار کالایی نفوذ کرده است با این حال بازار سهام آمریکا مسیر معکوسی را در پیش گرفته است. افت قیمت صادراتی اوره ایران نیز می‌تواند اثر منفی بر سودآوری پتروشیمی‌های اوره‌ساز و همچنین شرکت‌های تامین‌کننده یوتیلتی داشته باشد.

در هفته گذشته قیمت مس در بازار جهانی با افت محسوس به کف ۸ هزار دلار نزدیک شد. قیمت هر تن مس با افت ۳ درصدی به ۸۳۰۰ دلار رسیده است. دکتر مس را به عنوان شاخصی برای سنجش حال اقتصاد جهانی معرفی می‌کردند حالا افت قیمت مس می‌تواند نشانه‌های نگرانی را در اقتصاد جهانی مشخص کند. در حالی قیمت مس در بازار جهانی افت داشت که شاخص سهام آمریکا S&P۵00 رشد بیش از ۳ درصدی را ثبت رساند. یکی از نکات جالب توجه در معاملات هفته گذشته بازار جهانی ادامه افت قیمت گاز طبیعی در بازار آمریکا بود. گرچه اخبار از انعقاد قراردادهای کشورهای اروپایی و شرکت‌های تولیدکننده گازی آمریکا به صورت بلندمدت حکایت داشت با این حال گاز قیمت گاز هنری هاب تا مرز ۲۰ سنت افت داشت. این در حالی است که قیمت گاز در بازار اروپا همچنان در سطوح بالایی باقی مانده است.

در بازار نفت افت‌های پیاپی را تا روز پایانی معاملات هفتگی بازار جهانی شاهد بودیم اما در روز پایانی دوباره نفت برنت با رشد نزدیک به ۳ درصدی به بیش از ۱۱۳ دلار بر هر بشکه رسید. نکته جالب توجه در هفته‌های گذشته این‌که با وجود افت قیمت نفت در بازار جهانی اما قیمت فرآورده‌ها افت چندانی را تجربه نکردند و همین موضوع باعث شد که حتی کرک اسپرد شرکت‌های پالایشی در سطوح بالاتری نسبت به هفته‌های قبل قرار گیرند.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر